Elintarvikkeiden turvallisuus
Ympäristöterveydenhuolto valvoo elintarvikkeiden myyntiä ja käsittelyä. Valvontakohteina ovat mm. elintarvikkeiden tuotantotilat, elintarvikemyymälät, ravintolat, kahvilat, kioskit, laitoskeittiöt ja elintarvikkeiden verkkomyynti. Ympäristöterveydenhuolto julkaisee Oiva-raportin tekemistään suunnitelluista tarkastuksista. Lisätietoa Oivasta ja yritysten Oiva-raporteista saat Ruokaviraston Oivahymy-sivuilta.
Elintarvikevalvontaa toteutetaan vuosittain tehtävän valvontasuunnitelman mukaisesti. Valvontasuunnitelman hyväksyy Hyvinkään ympäristölautakunta. Valvontasuunnitelman mukaisista tarkastuksista peritään maksu. Lisäksi vuodesta 2022 lähtien kunta perii vuosittain 150 euron suuruisen valvonnan perusmaksun suunnitelmallisen elintarvikevalvonnan piirissä olevalta valvontakohteelta.