Kurkkaa kaupungin työntekijöiden arkeen

Tätä työtä on mielekästä tehdä, kun sitä saa tehdä ympärillään olevien huipputekijöiden kanssa yhteistyönä, kertoo kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Simo Varjonen. 

Työskentelen sivistystoimessa kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajana. Hyvinkään kaupungille tulin töihin jo 1992. Kulttuuri- ja hyvinvoinnin palvelualueeseen kuuluvat seuraavat yksiköt: liikunta-, nuoriso-, kulttuuri- ja hyvinvointipalvelut. Kulttuuripalvelut sisältävät yleisen kulttuuritoiminnan, museopalvelut sekä kirjaston ja Hyvinkääsalin. Eli palvelualueella tuotetaan monipuolisesti palveluja kuntalaisten vapaa-aikaan ja hyvinvointiin.

Tätä kirjoittaessani olen toista päivää töissä loman jälkeen, joten tässä puretaan loman aikaista sähköpostia, päivitetään kalentereita ja käynnistellään normi toimintaa.
Eilen ehdittiin jo tarkistamaan liikuntapalveluiden investointien tilanne rakenteilla olevien investointikohteiden (Metsäkalteva ja Martti) osalta ja palaveeraamaan mölkyn MM-kisojen järjestäjien kanssa kisojen järjestelyistä Pihkalassa. Huomenna tavataan nuorten Jukolan puitteissa Hyvinkään rastin edustajat ja päivitetään järjestelyjen tilanne.

Elokuun lopulla olevaan kulttuuri- ja hyvinvointilautakuntaan kootaan osavuosikatsaus, jota on lähdetty koostamaan jo ennen lomia, mutta joka tehdään lopulliseen muotoonsa lähiviikkoina. Osavuosikatsauksessa esitellään palvelualueen tavoitteiden ja talouden toteutuminen, isommat tapahtumat ja investointien tilanteet. Tässä vaiheessa arvioidaan myös talouden toteutuminen kuluneen toimintavuoden ja loppuvuoden osalta.

Tilakeskuksen kanssa jatketaan neuvotteluja ulkoisen vuokranantajan kanssa hyte-yhdistysten toimitilojen vuokraamisesta Hämeenkadulta. Näissä neuvotteluissa ollaan jo aika pitkällä, muttei ihan päästy maaliin ennen lomia.

Talousarvion laatiminen vuodelle 2024 on käynnistetty jo heti alkuvuodesta ja nyt käynnistetään yksityiskohtaisen esityksen laatiminen samoin kuin investointisuunnitelmat tuleville vuosille .

Lomalta paluun jälkeen käynnistyy myös johtoryhmä työskentely joka kohdallani tarkoittaa kulttuuri- ja hyvinvoinnin, sivistystoimen johtoryhmät. Neuvotteluja käydään Hyrian nuorille suunnattujen palvelujen puitteista ja samalla käynnistetään lasten- ja nuorten hyvinvointisuunnitelman päivitystä.
Elokuu pitää sisällään myös kaikkia kaupungin toimialoja koskevan starttipäivän, jossa käydään läpi kaupungin yleistä taloustilannetta sekä strategisten ja toiminnallisten tavoitteiden määrittelyä ja tarkentamista.

Elokuulle osuu vielä tutustuminen Hämeenlinnan hyvinvointityöhön ja Lahdessa pidettävä valtakunnallinen Kanuuna seminaari, jossa käsitellään nuorisotyön ajankohtaisia asioita.

Vastaan tehtävässäni myös pelikirjan kärkihankkeen ”aktiivinen elämyskaupunki” eteenpäin viemisestä yhdessä kollegoiden kanssa. Kärkihanke sisältää 5 kehittämisaluetta: Usmin alue, matkailu, taiteilijoiden työtilat, tapahtumien yhteisöllisyys ja aktiivinen viestintä.

Tällaista kaikkea löytyy minun työpäivästäni. Monipuolista ja vaihtelevaa. Tätä työtä on mielekästä tehdä kun sitä saa tehdä ympärillään olevien huipputekijöiden kanssa yhteistyönä.

Simo Varjonen
Kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja

Kuvassa Simo Varjonen


>> Aiemmat blogikirjoitukset löydät täältä

Päivitetty 15.8.2023