Museo oppimisympäristönä

Museo oppimisympäristönä on erinomainen lapsille sekä myös meille aikuisille.

Jo rakennuksena sekä sisällöltään se tarjoaa tarinoita menneestä. Tila, esineet, niiden arvostus sekä niihin liittyvät tarinat, esineiden ja ajan kulumisen tarkkailu ja vertailu antaa moniaistisia kokemuksia ja monialaisia oppimiselämyksiä meille kaikille. Yhtenä museovierailun tavoitteena on opettaa lapsia tuntemaan ja arvostamaan kulttuuriperintöä ja sen monimuotoisuutta.

Meillä Hyvinkäällä on upea Suomen Rautatiemuseo, Museokeskus Taika sekä Tehdasmuseo Villatehtaalla. Lisäksi sovitusti ovat avoinna Hyvinkään Karjala-seuran museo, Hyvinkää-seuran museo, Mutilan tilan kotiseutumuseo ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä Humala ja Krapulan ateljeemiljöö sekä Vaiveron myllytila.

Nyt museokeskuksessa avautuu helmikuun alussa Hyvinkään kaupunginmuseon näyttely Mäntymetsän katveessa – Hyvinkään parantola 1896-1939 kertoen kuuluisan parantolan tarinaa.

Lasten kanssa parantolan alueeseen on tutustuttu useita kertoja. Parantolaa on valokuvattu, piirretty, ihasteltu sisällä kauniita ornamentteja, kiivetty tornin kerroksiin, kerrottu tarinoita ja katseltu sieltä kirsikkapuuta ja puistoa. Nyt on aika tutustua museon näyttelyyn.

Vanha museoesineistö, käsintehdyt tuotteet, niillä on oma tarinansa. Taidemuseossa avautuu samanaikaisesti näyttely, Tori, jossa arkinen materiaali kuten vetoketju, napit, kolikot saavat uusi muotoja. Taiteilijan teokset ovat syntyneet luonnosta löydetyistä, kirpputoreilta ostetuista ja sattuman kautta taiteilijalle päätyneistä esineistä.

Museopiirros

Markalla merkkareita | Aikamatka 1970-luvulle

Keski-Uudenmaan museoiden varhaiskasvatuksen ja alaluokkien käyttöön suunnattu hieno opetuspaketti, Markalla merkkareita, kertoo lapsuudesta 1970-luvulla. Opetuspaketin tavoitteena on ollut siirtää kulttuuriperintöä nykylapsille ja innostaa tutustumaan lähihistoriaan sekä oman suvun ja perheen menneisyyteen. Tähän 70-luvun maailmaan on todella hauska tutustua.

Kenttäkadun päiväkodin Karhunkolo sai kiitokset osallistumisesta hankkeen toteuttamiseen (2018).

Piirroskuva mehiläinen

Päivitetty 26.1.2023