Hyvinkääläiset lastenkirjailijat Anna Vasko ja Päivi Happonen ovat kirjoittaneet kirjan ”Mur, eli karhu”. Olen vieraillut useissa päiväkotiryhmissä Mur-karhun tarinan kanssa. Tarina on vienyt lapset syksyiseen metsään ja karhujen talvipesään elämän moninaisuutta pohtimaan. Mur-karhun tarina on tuottanut kuulijoilleen iloa, ihmetystä ja yhdessä pohdintaa siitä, millainen karhu on.
Mur-karhuun on tutustuttu myös Lukulumo-äänikirjan myötä. Kirjaa on katseltu ja kuunneltu yhdessä kaverin kanssa. Pienryhmissä kirjan näkymä on siirretty videotykin avulla seinälle ja lukijan ääni on tullut bluetooth kaiuttimen kautta vahvasti kaikille kuunneltavaksi. Lukulumon-äänikirjassa lukijana on Kaisa Happonen, toinen kirjan tekijöistä.
Muutamien ryhmien kanssa olemme matkanneet Mur-karhun luo tablettiin ladatun Mur-ohjelman avulla. Siitä, kuinka Mur-karhu siirtyi kirjasta ruutuun, voitte lukea blogin "Materiaalit"- osion "Hyödyllisiä linkkejä" alta.
Mur-karhu on luettu myös hollanniksi ja suomeksi ja se on kaikkien hyödynnettävissä. Miltä tuntuisikaan kuunnella lasten tutuksi tullutta satua vieraalla kielellä? Millaisen Mur-karhun tapaisimmekaan? Löydät sadun sekä Lukemaan-hankkeen materiaalit osiosta sekä Arkea korona-aikaan / ”Mitä tehtäis?”-vinkkejä lapsiperheille.
Tässä kuva Hiidenkiukaan päiväkodin Sinisen kammarin seinältä. Tutuksi tullut satu tuki osaltaan leikkaamisen harjoittelua.
Karhut ovat liittäneet meidät tänä keväänä yhteen aivan uudella tavalla. Voimme niiden välityksellä lähettää terveisemme ystäville, joita emme ehkä juuri nyt voi kasvotusten kohdata. Minä laitoin omat nalleni ikkunalaudalle. Kuinka monta nallea sinä olet jo nähnyt ikkunoissa?
varhaiskasvatuksen opettaja Anne Knape