LUENTO BOKASHI-KEITTIÖKOMPOSTOINNISTA
Hyvinkään Kaupunki järjesti avoimen luennon laatikkoviljelystä ja Bokashi-keittiökompostoinnista keväällä 2019, luennoitsija toimi Lea Rauta Pihailosta.
Luennolla kuultiin mm. mikä Bokashi on ja miten se toimii. Bokashi tarkoittaa tiettyjen mikrobien avulla (EM-mikrobit) aikaansaatua, hapettomassa tilassa tapahtuvaa orgaanisen aineksen fermentoitumista. Voit käsitellä keittiössä biojätettä ja saada lopputuotteena erittäin ravinteikasta liuosta. Bokashiastian pohjalle valuvaa suotoneste sisältää ravinteiden lisäksi kasveille hyödyllistä pieneliöstöä. Luennolla käytiin tarkemmin läpi mikä Bokashi on ja mitä tarvikkeita tarvitaan. Kuultiin myös, miten Bokashia hoidetaan ja miten saadaan oikea pieneliöstö töihin sekä sen, miten ravinneliuosta käytetään.
LUENTO LAATIKKOVILJELYSTÄ
Hyvinkään Kaupunki järjesti avoimen luennon laatikkoviljelystä keväällä 2018, luennoitsija toimi Lea Rauta Pihailosta.