Hope, 2022
hehkulamppu, mikroskooppi, kamerasyöte
Hope-teoksessa piskuinen hehkuvalo särisee, kuolee ja korisee. Aika ajoin pilkahtaa kirkkaampikin toivo. Teos esittää, että toisinaan toivo voi kaiken keskellä olla niin pientä, että sen tarkastelemiseen, tutkimiseen ja toteamiseen tarvitaan mikroskooppia.
Space-time Continuum, 2017
tuuletin, muovipussi, valo
Space-time Continuum on puolestaan kineettisen valoveistoksen ja organisoidun romun rajoilla omapäisesti viuhuva teos. Intuitiivisesti kerätyt ja pyöriväksi valovorteksiksi yhdistetyt materiaalit tarjoavat mahdollisuuden astua loitommas ihmisen mittakaavasta. Teos on yhtäältä abstrakti katsaus meitä ympäröivään kosmologiseen rakenteeseen, mutta toisaalta myös terävä aikamme kuva; mitä muuta jätämmekään jälkeemme kuin elektroniikkajätettä ja muovia.
Jatkuvaluonteinen normaalitoiminta (22.09.2022 klo 19.00–19.02), 2022
löydetyt esineet, hehkulamppu, kaiutin, hengitysäänite, sähkö
Jatkuvaluonteinen normaalitoiminta -termi syntyi Covid19-pandemiatilanteessa, kun sallittava toiminta pyrittiin erottelemaan vaaralliseksi mielletystä ja siten kielletystä. Samalla suurin osa kulttuurialojen toiminnasta määriteltiin joksikin muuksi kuin "jatkuvaluonteiseksi normaalitoiminnaksi". Teos syntyi pohdittuani, mikä olisi normaaleinta ja jatkuvaluonteisinta toimintaa ihmiselle. Kenties hengitys? Teos onkin abstrahoitu omakuva: Veistos, jossa valo hohtaa, kun äänite taiteilijan hengityksestä (22.09.2022 klo 19.00–19.02) muunnetaan sähköksi.
Jere Suontausta (s. 1994) on moniaistisesti työskentelevä helsinkiläis-jyväskyläläinen taiteilija, joka on valmistunut Teatteritaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun valosuunnittelun koulutusohjelmasta. Suontaustan teokset saavat usein muotonsa löydettyjen esineiden, kierrätysmateriaalien ja valon kohdatessa toisensa.