Työnhaku

TE-toimistosta saat opastusta työnhakuun sekä tietoa avoimista työpaikoista ja koulutuksista. Opastusta saat myös kuntasi työllisyyspalveluista.

Jos sinulla ei ole työtä tai jäät työttömäksi, ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänä.


Keski-Uudenmaan Te-toimistot:

Keski-Uudenmaan työllisyyspalvelut

Järvenpään palvelutori

Bulevardikortteli, Helsingintie 18 A-rappu, 5.krs
Avoinna arkisin ma-pe klo 9-15

Hyvinkään palvelutori

Osoite: Kankurinkatu 4-6, 05800 Hyvinkää. Sisäpiha, ovi B13.
Avoinna arkisin ma-pe klo 9-15

Yhteystiedot työnhakijat

Sähköposti:
info@keskiuudenmaantepalvelut.fi

Puhelinneuvonta:
040 315 1700

Puhelinneuvonta on avoinna:
ma-to 9-15
pe 9-14

Yhteystiedot yritykset

Sähköposti:
yrityspalvelut@keskiuudenmaantepalvelut.fi

Puhelinneuvonta:
040 315 1800

Puhelinneuvonta on avoinna:
ma-to 9-15
pe 9-14


Näin ilmoitat työnhakuvelvollisuuden toteuttamisesta

Jos työllistymissuunnitelmassasi on sovittu työnhakuvelvollisuudesta, ilmoita sovittuun päivään mennessä, miten olet toteuttanut velvollisuuden. Voit ilmoittaa hakemistasi työmahdollisuuksista yhdellä tai useammalla eri kerralla. Kirjaudu Työmarkkinatorille ja siirry Asiointi-osioon. Ohjeeseen >>>


Työnhakupalvelut verkossa

Suomessa on paljon internetissä toimivia työnhakupalveluja ja henkilöstövuokrausyrityksiä. Voit etsiä niitä esimerkiksi hakusanalla ”avoimet työpaikat” tai “henkilöstövuokraus”. Työpaikkoja voit etsiä myös sosiaalisen median palveluista (esimerkiksi Facebook, LinkedIn tai Twitter).


Kun saat työpaikan

Tee työsopimus

Työsuhde syntyy, kun sovit työnantajan kanssa, mitä työtä teet ja paljonko saat siitä palkkaa sekä muista eduista ja ehdoista Lisäksi on hyvä sopia myös työajasta eli kuinka monta tuntia työskentelet esimerkiksi päivässä, viikossa tai kuukaudessa. Tee työnantajan kanssa aina kirjallinen työsopimus. Työsopimus sitoo molempia osapuolia.


työhaastattelu


Lue lisää työsopimuksesta InfoFinlandin sivuilta Työsuhteen ehdot ja palkka Suomessa ja Työsopimuksen sisältö.


Ilmoita TE-toimistolle työnhakutilanteesi muutoksista

Jos olet TE-toimiston asiakas, ilmoita TE-toimistolle ja työttömyysetuuden maksajalle työnhakutilanteesi muutoksista. 


Verokortti

Jos saat palkkaa tai muita tuloja Suomessa, tarvitset verokortin. Verokorttiin on merkitty veroprosentti. Siitä työnantaja tietää, paljonko palkasta täytyy ottaa veroa. Veroprosentin suuruus riippuu tulojesi suuruudesta.

Jos olet vasta muuttanut Suomeen, saat verokortin verotoimistosta. Suomeen rekisteröityneet EU-kansalaiset saavat verokortin myös suoraan verohallinnon OmaVero-palvelusta (vaatii tunnistautumisen) Kun asut vakituisesti Suomessa, Verohallinto lähettää sinulle uuden verokortin joka vuosi.


Yrittäjyys

Ulkomaalainen työntekijä ja yrittäjä tarvitsevat luvan työn tekemiseen ja yrittäjänä toimimiseen Suomessa. 

Selvitä yrityksesi perustamisvaiheessa, mitä lupia sinun tulee hakea, mihin rekistereihin sinun tulee rekisteröidä yrityksesi ja mitä ilmoituksia sinun on annettava. 

Lisää tietoa yrityksen perustamisesta Suomi.fi palvelusta >>>

Keuken yritysneuvonta >>>

Tietoa yrittämisestä Your Europe sivustolla >>>


Työelämän pelisäännöt

Tietoa esimerkiksi palkasta, työajasta ja lomista 14 kielellä: Ulkomaalaisena työntekijänä Suomessa.

Tietoa eri alojen työelämästä ja ammattiliitoista 23 kielellä. Tietoa palvelusta – Työelämän pelisäännöt (tyoelamanpelisaannot.fi)

Ammattiliitot muodostuvat yhdistyksistä, joiden jäseniä työntekijät ovat. Ammattiliitto on ammattikunnan tukena ja työpaikan arjessa läsnä oleva yhteisö, jossa työpaikan jäsenet voivat yhdessä vaikuttaa yhteisiin asioihin Ammattiliittoon liittyminen on vapaaehtoista, mutta se on jokaisen työntekijän oikeus. Lue lisää Työelämään.fi - tietoa työelämän pelisäännöistä ymmärrettävästi

Päivitetty 6.2.2025