Lastentalo aloitti toimintansa ja maailmalla tuli sen jälkeen suuria muutoksia.
Jälleenrakennuksen aikana lasten hoitopaikkojen tarve kasvoi ja Hyvinkäällä ennen Parantolan päiväkodin perustamista (1954) niin kutsuttu ”Munckin-talo” tarjosi hoitoa lapsille. 1960-luvulla rakennettiin uusi Kenttäkadun päiväkoti ja sen jälkeen päiväkoteja perustettiin tiuhaan tahtiin.
1970-luvulla Talvisillan, Impilinnan ja Viertolan päiväkodit.
1980-luvulla Vehkojan, Kaupunkisillan, Hakalan, Jussilan, Kruununpuiston, Pilvenpuiston ja Hangonsillan päiväkodit.
1990-luvulla Anttilan, Hiidenkiukaan, Lähdekierron, Palokankaan, Kaukasten, Veikkarin, Tallimiehen, Palo-ojan, Ridasjärven ja Martin päiväkodit, Aseman esiopetus, Nuokku sekä Puolimatkan koulutupa.
2000-luvulla Metsäkuusen, Punaojan, Martintalon, Nopon, Kruununmaan päiväkodit, Pikkutalo sekä Hyvinkäänkylän ryhmät.
2010-luvun jälkeen Tanssikallion, Martinkaaren, Aamutuulen päiväkodit sekä Pikku-Tapis, Kytäjän ja Paavolan koulun esiopetus.
Lisäksi päivähoitoa, varhaiskasvatusta ja esiopetusta on tarjottu lapsille Allinkodissa, Kapulantien ryhmässä, Pikkutalossa, Pajatien ryhmässä, perhepäivähoidossa, avoimessa päiväkodissa sekä puistotätitoiminnassa. Avoimet päiväkodit, Pikku-Veturi ja Päiväpirtti, ovat tarjonneet monipuolista toimintaa lapsille ja perheille.
Osa yllä olevista päiväkodeista on vuosien varrella kokenut muutoksia sekä päättänyt jo toimintansa.
Yksityistä päivähoitoa on ollut myös tarjolla; Montessori-leikkikoulu, Steiner-päiväkoti, Englantilainen leikkikoulu, Folkhälsanin päiväkoti, päiväkodit Liikkari, Lumo, Mantelipuu sekä Pilke-päiväkotien tarjonta ja yksityinen perhepäivähoito.
Tarjolla Hyvinkäällä on ja on ollut laadukasta varhaiskasvatusta - jo sata vuotta.