Kuvataidejakso
Hyvinkään lukion pitkät perinteet omaava Kuvataidejakso jatkaa Hyvinkään kaupungin maineikasta kulttuurihistoriaa erityisenä kuvataidekaupunkina. Vaikuttivathan paikalliseen ja valtakunnalliseen taide-elämään merkittävästi mm. Helene Schjerfbeck, Jalmari Ruokokoski, Tyko Sallinen, Terho Sakki sekä nykyisin useat ajankohtaiset taiteilijat.
Kuvataidejaksolla opiskelee 20 kuvataiteesta ja visuaalisesta kulttuurista kiinnostunutta opiskelijaa.
Opiskelu koostuu yhden jakson mittaisesta syvällisestä kuvataideperusteisesta sisällöstä: Grafiikka, kuvanveisto, maalaus ja värioppi, piirustus, valokuvaus ja kuvan käsittely sekä maailman ja Suomen taidehistoria.
Piirustus-kurssilla piirretään mm. telineellä isoja hiilipiirustuksia sommitelluista asetelmista, elävää mallia sekä omia vapaita töitä. Myös kaikki muut piirtimet ovat käytössä.
Maalaus-kurssilla perehdytään värioppiin ja kuvasommitteluun sekä erilaisten maalausmateriaalien käyttöön: akvarellit, akryylit, vesiohenteiset öljyvärit. Maalauksessa käytetään myös sähköisiä välineitä eli Wacom-piirtopöytiä.
Teoksien toteutuksessa hyödynnetään ja sovelletaan kuvataiteen historiaa niin että opiskelijan oma kuvataiteellinen ilmaisu kytkeytyy osaksi visuaalista kuvataiteen kenttää.
Grafiikassa työskennellään tosi vanhan lajin eli metalligrafiikan parissa. Yksityiskohtainen tekniikka. Hiuksen hienoja viivoja kuparilaatalle. Laatalle levitetään grafiikan painoväri ja vedostetaan grafiikanpaperia vasten prässin läpi. Näin saadaan laatasta halutessa useita vedoksia.
Kuvanveistossa työskennellään kolmiulotteisesti eri savilaatujen, kipsin, paperimassan sekä kokeilevien materiaalien parissa. Myös saven sorvaaminen eli dreijaaminen on mahdollista.
Valokuvaus ja kuvankäsittely -kurssilla opiskellaan digijärjestelmäkameran toiminnot ja käyttö sekä tehdään kuvausharjoituksia kameran luovilla manuaalisäädöillä (valotusajan ja objektiivin aukon keskinäinen vaikutus). Valokuvia muokataan ja parannellaan Photoshop -kuvankäsittelyohjelman eri ominaisuuksilla ja valokuvia voi työstää myös piirtopöydän avulla.
Taidehistoriassa opiskellaan maailman ja Suomen kuvataiteen historiaa ja nykytaidetta niin että sen sisältö rikastuttaa opiskelijan omaa kuvataiteellista ilmaisua ja opiskelijan oma kuvataiteellinen työskentely liittyy osaksi laajaa kuvataiteen kenttää.
Kuvanveistokurssin mitalitöitä ennen polttoa.